– 1 – Zamislite da morate na nekom skupu predstaviti vaš rad sa osobama sa intelektualnim oštećenjima. Pripremite osnovu prezentacije u obliku mentalne mape

– 2 – Na osnovu mentalne mape pripremite prezentaciju pomoću PowerPointa ili sličnog programa. Tako dobivenu PowerPoint datoteku pretvorite u PDF datoteku pomoću alata koji nađete na webu.

– 3 – Dogovorite se sa svojim suradnicima (prijateljima) da svaki napravi mentalnu mapu na temu sreća sa sedam ključnih riječi. Kada završite pregledajte svaki mentalnu mapu i skupite sve ključne riječi koje su imali svaki od sudionika. Skupa ocijenite što se zaključili nakon pregleda svih mentalnih mapa.

Pri izradi ove zadaće koristite knjigu Mentalne mape u poslu: kako biti najbolji u svom poslu i pritom imati vremena za zabavu / [Tony Buzan ; prevela i pripremila hrvatsko izdanje Marija Pavkov]. Knjigu potražite na webu u najbližoj biblioteci.


Više stručnih radova o dostupnosti do interneta i digitalnim vještinama, ulozi roditelja u razvoju digitalnih vještina, analizi upotrebljivosti hardvera i softvera, ulozi osoba koje podržavaju osobe sa intelektualnim oštećenjima u procesu stjecanja digitalnih vještine… Pregledaj →

IDEAL

Improvement of Digital Skills of People with Intellectual Disabilities
Više o projektu IDEAL – www.ideal-projekt.eu